TWOJA PRZEGLĄDARKA JEST NIEAKTUALNA.
Wykryliśmy, że używasz nieaktualnej przeglądarki, przez co nasz serwis może dla Ciebie działać niepoprawnie. Zalecamy aktualizację lub przejście na inną przeglądarkę.
Data: 29.05.2020 Kategoria: covid-19, działania społeczne, Wydział Chemiczny, Wydział Elektroniki Mikrosystemów i Fotoniki
Pracownicy wrocławskich szpitali przesłali wyrazy podziękowania dla społeczności Politechniki Wrocławskiej za wsparcie w okresie walki z pandemią koronawirusa.
Na ręce prof. Piotra Młynarza, prodziekana ds. ogólnych na Wydziale Chemicznym, podziękowania w imieniu personelu Oddziału Anestezjologii i Intensywnej Terapii Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego we Wrocławiu złożył lek. med. Bernard Zając.
- Składam ogromne wyrazy wdzięczności za wsparcie naszego oddziału i przekazanie środków ochrony indywidualnej oraz innych niezbędnych artykułów medycznych do walki z pandemią COVID-19 - napisał lek. med. Bernard Zając.
Przypomnijmy, że w pomoc dla dolnośląskich szpitali zaangażowali się pracownicy Wydziału Chemicznego m.in. przekazując swoje zapasy płynów dezynfekcyjnych i fartuchów laboratoryjnych, dostarczając maseczki czy przyłbice oraz Wydziału Mechanicznego, drukując przyłbice ochronne dla lekarzy i specjalistyczne łączniki do masek ochronnych.
Za trochę inne, ale równie ważne wsparcie, podziękował naszej uczelni prof. dr hab. n. med. Tomasz Wróbel, kierownik Kliniki Hematologii, Nowotworów Krwi i Transplantacji Szpiku Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego we Wrocławiu.
Od początku pandemii pracownicy Katedry Nanometrologii Wydziału Elektroniki Mikrosystemów i Fotoniki zakupili i dostarczyli już kilkadziesiąt pizz pracownikom kliniki. W ten sposób wyrażając swoją wdzięczność i uznanie dla pracy personelu medycznego, który codziennie podejmuje trud ratowania zdrowia i życia ludzkiego w cieniu panującej pandemii.
- Wraz z całym zespołem, chciałbym serdecznie podziękować za konsekwentne i bezinteresowne wsparcie Kliniki Hematologii - napisał prof. Tomasz Wróbel, w piśmie przesłanym na ręce dr. hab. inż. Andrzeja Sikory, prof. uczelni. Dodał, że według jego zespołu była to najlepsza pizza, jaką zjedli w życiu.
Nasze strony internetowe i oparte na nich usługi używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Ochrona danych osobowych »