TWOJA PRZEGLĄDARKA JEST NIEAKTUALNA.

Wykryliśmy, że używasz nieaktualnej przeglądarki, przez co nasz serwis może dla Ciebie działać niepoprawnie. Zalecamy aktualizację lub przejście na inną przeglądarkę.

 

Podziękowania od personelu medycznego

Pracownicy wrocławskich szpitali przesłali wyrazy podziękowania dla społeczności Politechniki Wrocławskiej za wsparcie w okresie walki z pandemią koronawirusa.

podziekowania_p_mlynarz-1.jpgNa ręce prof. Piotra Młynarza, prodziekana ds. ogólnych na Wydziale Chemicznym, podziękowania w imieniu personelu Oddziału Anestezjologii i Intensywnej Terapii Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego we Wrocławiu złożył lek. med. Bernard Zając. 

- Składam ogromne wyrazy wdzięczności za wsparcie naszego oddziału i przekazanie środków ochrony indywidualnej oraz innych niezbędnych artykułów medycznych do walki z pandemią COVID-19 - napisał lek. med. Bernard Zając.

Przypomnijmy, że w pomoc dla dolnośląskich szpitali zaangażowali się pracownicy Wydziału Chemicznego m.in. przekazując swoje zapasy płynów dezynfekcyjnych i fartuchów laboratoryjnych, dostarczając maseczki czy przyłbice oraz Wydziału Mechanicznego, drukując przyłbice ochronne dla lekarzy i specjalistyczne łączniki do masek ochronnych.

przczytaj_takze_o_produkcji__przylbic_na_pwr.jpg

Za trochę inne, ale równie ważne wsparcie, podziękował naszej uczelni prof. dr hab. n. med. Tomasz Wróbel, kierownik Kliniki Hematologii, Nowotworów Krwi i Transplantacji Szpiku Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego we Wrocławiu.

Od początku pandemii pracownicy Katedry Nanometrologii Wydziału Elektroniki Mikrosystemów i Fotoniki zakupili i dostarczyli już kilkadziesiąt pizz pracownikom kliniki. W ten sposób wyrażając swoją wdzięczność i uznanie dla pracy personelu medycznego, który codziennie podejmuje trud ratowania zdrowia i życia ludzkiego w cieniu panującej pandemii.

- Wraz z całym zespołem, chciałbym serdecznie podziękować za konsekwentne i bezinteresowne wsparcie Kliniki Hematologii - napisał prof. Tomasz Wróbel, w piśmie przesłanym na ręce dr. hab. inż. Andrzeja Sikory, prof. uczelni. Dodał, że według jego zespołu była to najlepsza pizza, jaką zjedli w życiu.

Galeria zdjęć

Politechnika Wrocławska © 2025

Nasze strony internetowe i oparte na nich usługi używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Ochrona danych osobowych »

Akceptuję