TWOJA PRZEGLĄDARKA JEST NIEAKTUALNA.

Wykryliśmy, że używasz nieaktualnej przeglądarki, przez co nasz serwis może dla Ciebie działać niepoprawnie. Zalecamy aktualizację lub przejście na inną przeglądarkę.

 

Aktualności

Prof. Paweł Kafarski doktorem h. c. Uniwersytetu Opolskiego

Data: 09.03.2018 Kategoria: nagrody/odznaczenia/medale , ludzie politechniki

Prof. Paweł Kafarski z Wydziału Chemicznego został uhonorowany tytułem doktora honoris causa Uniwersytetu Opolskiego. Nasz naukowiec otrzymał wyróżnienie w piątek z rąk rektora uczelni, prof. Marka Masnykawięcej

Lotnicy z PWr ruszają na podbój USA

Data: 09.03.2018 Kategoria: aktualności ogólne , aktywność studencka

„Dragonfly” i „Red Bomber” – to najnowsze samoloty bezzałogowe przygotowane przez Akademicki Klub Lotniczy PWr. Studenci szykują się, by w kwietniu po raz kolejny spróbować podbić swoimi maszynami USAwięcej

Badaczka z W11 laureatką programu Homing

Data: 08.03.2018 Kategoria: aktualności ogólne , nauka/badania/innowacje , konkursy/stypendia

Fundacja na rzecz Nauki Polskiej ogłosiła laureatów czwartej edycji programu Homing. Wśród nich jest dr inż. Anna Musiał z Wydziału Podstawowych Problemów Techniki, która na realizację swojego projektu badawczego otrzyma blisko 800 tys. złwięcej

Czas na zawodowców: PWr wspiera dolnośląskie szkoły

Data: 07.03.2018 Kategoria: aktualności ogólne , działania społeczne

Zajęcia laboratoryjne dla uczniów, obozy naukowe, staże zawodowe oraz szkolenia dla nauczycieli to główne założenia projektu „Czas na zawodowców”, który od kwietnia realizowany będzie m.in. na Politechnice Wrocławskiejwięcej

Doktorantka z W1 w finale konkursu FameLab

Data: 07.03.2018 Kategoria: aktualności ogólne , konkursy/stypendia

Ewa Dyk, doktorantka w Katedrze Urbanistyki i Procesów Osadniczych na Politechnice Wrocławskiej awansowała do finału 7. edycji konkursu FameLab dla naukowców, którzy w ciekawy sposób opowiadają o swoich pracach badawczychwięcej

Uczniowie z Dzierżoniowa poznawali tajniki kuchni molekularnej

Data: 06.03.2018 Kategoria: aktualności ogólne , popularyzacja nauki

Herbaciany kawior, lody o smaku pieczonego kurczaka oraz kawowy makaron do spaghetti to tylko niektóre potrawy przygotowane przez uczniów z Zespołu Szkół Nr 2 w Dzierżoniowie, którzy we wtorek brali udział w warsztatach kuchni molekularnej na PWrwięcej

U seniorów: o zdrowiu, literaturze i architekturze

Data: 05.03.2018 Kategoria: seniorzy

W dwóch spotkaniach dotyczących dobrej kondycji zdrowotnej mieli możliwość wziąć udział seniorzy Politechniki Wrocławskiej. Wysłuchali również wykładu o ochronie zabytków techniki i pracowali nad drzewami genealogicznymi swoich rodzinwięcej

Politechnika Wrocławska © 2025

Nasze strony internetowe i oparte na nich usługi używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Ochrona danych osobowych »

Akceptuję